Wandelen, fietsen of toeren

Kasteel De Keverberg is een perfecte start-, pauze- en eindlocatie voor een heerlijk dagje wandelen, fietsen of toeren met de motor of auto.

Wandelarrangement Rondje via het pontje à € 6,50 per persoon

Heerlijk wandelen in combinatie met een oversteek met het Veerpunt met de wandelroute ‘Rondje via het pontje’ (6km). U kunt de route afhalen bij onze TO GO uitgifte buiten voor het kasteel (of alvast downloaden naar uw telefoon via de link onder deze tekst). Hier kiest u ook voor koffie, cappuccino of thee en iets lekkers (huisgemaakt bananenbrood of brownie cheesecake) voor onderweg, alsmede een lekker flesje streeksap van Fruitboerderij Görtz.

Download wandelroute "Het land van Kessel aan de overzijde"

Maar vanuit het aan de voet van De Keverberg gelegen toeristisch informatiepunt starten er nog vele andere, heerlijke wandelingen. U kunt aansluiten op het wandelroutenetwerk Peel en Maas, de dorpswandeling Kessel lopen én er is de Maasoeverroute die u langs de oostelijke en westelijke oever voert.

In samenwerking met wandelgids Zuid-Limburg hebben wij een prachtige wandelroute uitgezet. Deze is natuurlijk heerlijk te combineren met een bezoekje aan ons Kasteel. U vindt wandelroute 1130 door te klikken op de link wandelgids Zuid-Limburg


Fietsarrangement "Kessel kastelenrijk" à € 6,50 per persoon

In hartje Kessel komen vele fietsroutes bij elkaar. Van hieruit fietst u via de mooiste routes richting De Peel, Venlo, Roermond of naar het beboste Duitse achterland. Vanuit De Keverberg kunt u bijvoorbeeld de fietsroutes ‘Kessel Kastelenrijk’ (33km) starten. U kunt de route afhalen bij onze TO GO uitgifte buiten voor het kasteel (of alvast downloaden naar uw telefoon via de link onder deze tekst). Hier kiest u ook voor koffie, cappuccino of thee en iets lekkers (huisgemaakt bananenbrood of brownie cheesecake) voor onderweg, alsmede een lekker flesje streeksap van Fruitboerderij Görtz.

Download fietsroute "Kastelen in het land van Kessel"

Daarnaast is er de fietsroute ‘Draken & Kastelen’ (50km). Kijk ook eens op de website van Fietsroutenetwerk, hier is o.a. een route te vinden waarbij je ook langs ons kasteel komt.

Toeren

Lekker toeren met de auto of met de motor? Start dan de 155 kilometer lange Maas-Schwalm-Nette-route vanuit De Keverberg. Deze route leidt u van Kessel langs de Maas via Baarlo naar Venlo. Daar steekt u de grens over en doet u de Duitse plaatsen Herongen – Grefrath – Hinsbeck – Amern – Brüggen en Niederkrüchten aan. Vervolgens gaat u weer de grens over en passeert u Sint- Odiliënberg, Roermond, Neer en Kessel-Eik om weer in Kessel uit te komen.

Volop mogelijkheden dus om een lekker dagje uit te beginnen of te eindigen bij Kasteel De Keverberg. Of om tussendoor een kop koffie te drinken natuurlijk!

wandelarrangement-limburg
fietsarrangement-limburg

zien-en-doen-kessel

Zien en doen

Kessel is centraal gelegen op de grens van Noord- en Midden-Limburg én vlakbij de Duitse grens. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen door een van de vele natuurgebieden, lekker een boek lezen aan de Maas, een gezellige middag winkelen of actief erop uit trekken met de kinderen. Er is van alles te zien en te doen dus!

Prachtige natuur

Vanuit Kessel wandelt of fietst u zo de natuur in. Richting het zuiden kunt u genieten van het prachtige Leudal, in het westen vindt u de Heldense Bossen en Nationaal Park De Groote Peel én in het oosten kunt u net over de grens genieten van het Duitse Brachter Wald.

Workshop Bakker Peeters

Tijdens een workshop leert Bakker Roel u de fijne kneepjes van het vak. Hij geeft uitleg over de producten die gemaakt worden, maar u gaat natuurlijk ook zelf met de handen in het deeg. U maakt uw eigen product helemaal zelf, van begin tot eind. Dit allemaal onder de professionele begeleiding van Bakker Roel en zijn vrouw Cathelijne. Voor meer informatie of het boeken van een workshop kijkt u op Bakker Peeters

Heerlijk winkelen

Zin om te shoppen? Ook dat kan volop in de omgeving van Kessel. Binnen tien minuten bent u in Panningen met zijn leuke lokale winkels en gezellige weekmarkt. En binnen twintig minuten bent u in het historische centrum van Bisschopsstad Roermond, het Designer Outlet aldaar of in de sfeervolle binnenstad van Venlo.

Genieten met de kids

Ook uw kinderen vervelen zich geen moment in de omgeving van Kessel. In Kessel kunnen de kinderen heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad Kessel, Attractiepark Toverland vindt u op slechts vijftien kilometer afstand. In Beringe (15 km) bij Kinjerkriebel Camping Beringerzand kunnen uw kinderen volop ravotten . Goed weer? Dan is BillyBird Park Drakenrijk in Beesel the place to be, hier beleeft jong en oud een complete strandervaring.

Thijs' Weerstudio | Weer & TV Workshop

Wat voor weer wordt het? Is het weer van nu uitzonderlijk of niet? Wat is het verschil tussen het weer en het klimaat? Hoe wordt een weerbericht gemaakt en opgenomen? Op die en nog veel meer vragen krijgt u antwoord van Thijs Zeelen tijdens een luchtige, informatieve workshop over weer én TV. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren!

Uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen in de omgeving van het Limburgse Kessel. Het volledige aanbod vindt u op www.liefdevoorlimburg.nl en op www.vvvmiddenlimburg.nl. Kijk ook eens op Uitzinnig voor nog meer tips voor dagjes uit!

Eten en drinken

Bourgondisch genieten met een prachtig uitzicht over de Maas? Of binnen de prachtige mergelstenen ringmuren? Dat kan! U kunt De Binnenplaats en het prachtige Maasterras gratis bezoeken. Uiteraard verwennen we u dan graag met een lekkere kop koffie met Keverbergvlaai. Óf met een speciaal biertje vergezeld van bijvoorbeeld een kaasplankje of heerlijke herefordbitterbal! In de zomermaanden kunt u in de Kasteeltuin bij de Clevers Keverberg Kiosk genieten van warme koffie, ijs van Clevers en onze eigen picknickmanden.

Ook een private dinner behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op! En op loopafstand van Kasteel De Keverberg vindt u Ijssalon Clevers, beroemd om zijn heerlijke ijs!

Wilt u iets uitgebreider eten? Binnen een straal van een paar honderd meter rondom Kasteel De Keverberg kunt u kiezen uit verschillende restaurants:

  • Baron Frits heerlijk genieten aan de Maas met een gevarieerde menukaart
  • Bij Eethuis De Rozentuin kunt u, nabij het veerpont, genieten van een heerlijke bistrokaart
  • Restaurant De Ruïne kent een toegankelijke keuken en ligt middenin het centrum
  • Bij Restaurant Taverne kunt u genieten van een heerlijke maaltijd
  • Bij Wokpalace Kessel kunt u genieten van de lekkerste Oosterse specialiteiten
  • Een lekker patatje? Ook dat kan! U kunt hiervoor terecht bij friture Royaal, friture de Viersprong of bij friture Mandarin.
clevers-kessel
overnachten-kessel

Overnachten in Kessel

Of u nu voor uw werk of in uw vrije tijd naar Kessel komt, een meerdaags verblijf is altijd de moeite waard. En overnachten kan hier op vele manieren.

Hotels en Bed & Breakfasts

Op loopafstand van De Keverberg kunt u terecht bij:

Verder kunt u in de regio terecht bij

Groepsaccomodaties

Kamperen in Kessel en omgeving

Campings zijn er ook in alle soorten en maten in Kessel en omgeving. In het prachtige buitengebied van Kessel treft u rustieke, landelijke boerderijcampings aan:

En op vijf kilometer van Kessel vindt u enkele uitgebreide familiecampings:

Komt u er zelf niet uit? Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies of voor een zakelijk arrangement in combinatie met bijvoorbeeld een vergadering in De Keverberg.

de-oda-hoeve-831_3836
Nederlands