Mogelijkmakers

Het bijzondere ontwerp van ons kasteel is gemaakt door Edwin Meyer Viol, architect bij DMV Architecten in Kerkrade. Het ontwerp is mede geïnspireerd op de rijke historie van ons kasteel en draagt om die reden de naam "Scherven uit het verleden". De herbouw van Kasteel De Keverberg kon rekenen op brede maatschappelijke steun. Provincie Limburg, Regio Venlo, gemeente Peel en Maas, inwoners en bedrijfsleven zijn op de meest uiteenlopende manieren betrokken geweest om de herbouw mogelijk te maken. Samen stellen zij behoud van lokaal, regionaal en zelfs nationaal erfgoed veilig voor toekomstige generaties. Wij zijn een ieder die hier een bijdrage aan heeft geleverd enorm dankbaar voor en zijn trots op hun inzet.<


a91a1762-58d8-4856-acf2-97ff36f5075b

DMV architecten


Subsidiënten

Gemeente Peel & Maas

De gemeente Peel en Maas is een nuchtere, no-nonsense gemeente in het landschappelijk gebied tussen nationaal park de Groote Peel en de rivier de Maas. Een gemeente van ruim 43.000 doeners die in 2010 is ontstaan uit een fusie van de vier gemeenten Helden, Kessel, Maasbree-Baarlo en Meijel. De kernen van de gemeente Peel en Maas zijn: Baarlo, Beringe, Egchel, Grashoek, Helden, Kessel, Kessel-Eik, Koningslust, Maasbree, Meijel en Panningen. Meer informatie over de regio treft u aan op www.beleefpeelenmaas.nl of op de website van de gemeente Peel & Maas. Wij danken de gemeente voor het vertrouwen en de open en constructieve samenwerking. Een voorbeeld hoe samenwerking en zelfsturing binnen een lokale gemeenschap kan werken.


Provincie Limburg & Regio Venlo

De Regio Venlo en de Provincie Limburg hebben in hun Meerjareninvesteringsprogramma Noord-Limburg 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van belangrijke projecten in Noord-Limburg. De herbouw van Kasteel De Keverberg was een van deze projecten dat hieraan mocht deelnemen.

logo-gemeente-provincie

Sponsoren


sponsor-smederijbax

Smederij Bax

sponsor-bex

Bex BV

sponsor-brinkgroep

Brink Groep

sponsor-brouwers

Brouwers

sponsor-cocons

CoCons Adviesbureau

sponsor-driesssen

Driessen Bouwbedrijf

sponsor-fraku

Fraku

sponsor-gemeentepeelenmaas

Gemeente Peel en Maas

sponsor-grimbergen

Van Grimbergen

sponsor-hertek

Hertek

sponsor-kleijnen

Kleijnen Mergelbouwsteen

sponsor-koelplan

Koelplan

sponsor-koenenenco

Koenen en Co

sponsor-kuyperskessel

Kuypers Kessel

sponsor-lionsclub

Lions Club Peel en Maas

sponsor-vanmonfort

Van Montfort Elektro

sponsor-neptunus

Neptunus

sponsor-p3ict

PB ICT Solutions

sponsor-poeth

Poeth Technisch Adviseurs

sponsor-provincie-limburg

Provincie Limburg

sponsor-rabobank

Rabobank PML

sponsor-rotary

Rotary

sponsor-severins

Severins Betonbouw

sponsor-seacon

Seacon Logistics

sponsor-steeghs

Steeghs Aanhangwagens

sponsor-trias

Trias Subsidieadvies

sponsor-verhaag

Verhaag Parket

sponsor-verlaak

Verlaak Bouwbedrijf

sponsor-wsm

WSM Engineering


Word ridder van Kasteel De Keverberg

En toen was het zover, 26 september 2015. In hartje Kessel en aan de Maas staat een unieke trouwlocatie, vergaderlocatie en congreslocatie. Maar daarmee waren we er nog niet. Want Kasteel De Keverberg verdiende ook een passende inrichting. Én zo’n mooi kasteel verdient een minstens zo mooie omgeving. Daarom verdient ook de kasteeltuin – waaronder de kasteelmuur, de aanleg van het Maasterras, de wandelpaden, het groen – blijvend een kwaliteitsimpuls.


En daar hebben we u voor nodig!

Materialen voor de inrichting van het kasteel en de kasteeltuin kosten geld. Veel geld. Daarom kunt u nu samen met bijvoorbeeld uw buren, voetbalteam of vriendengroep een steentje bijdragen. Dat kan door Ridder van Kasteel De Keverberg te worden. U koopt dan een certificaat voor €250, -. Daarmee heeft u een streepje voor. U wordt actief op de hoogte gehouden en krijgt een uniek speldje.


Hoe word ik Ridder?

Net zoals in vroeger tijden, trommelen wij onze Ridders op. Samen met u trekken we ten strijde voor de realisatie en het behoud van een uniek stukje Kessel. Een uniek stukje Peel en Maas. Een uniek stukje Nederland! U kunt zich aanmelden het formulier in te vullen!

    Nederlands