Rondleiding door een van onze enthousiaste gidsen!
Elke zondag is er om 14.00 uur een rondleiding door één van onze gidsen. Ga mee op pad en luister naar diverse spannende en interessante verhalen. De kosten hiervoor zijn 9,00 per volwassene en 4,50 per kind van 5-12 jaar (kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis). Deze prijzen zijn inclusief entree voor het kasteel. Reserveren kan ter plekke bij Kasteel De Keverberg. In verband met corona kunnen maximaal 8 volwassenen en/of 5 kinderen meelopen per groep. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een eigen gezelschap een rondleiding te reserveren met een gids, dit kan tijdens alle dagen dat we geopend zijn. De kosten hiervoor zijn 9,00 per persoon met een minimum van 75,00. Reserveren kan door te mailen naar info@kasteeldekeverberg.nl of te bellen met 077-7600666.

Fruitig toeren
Lekker toeren door de mooie omgeving van Kessel en Baarlo, genieten van het prachtige uitzicht over de Maas en tussendoor ook nog iets leren over fruitbomen terwijl je van een vers sapje proeft? Dan is “Fruitig toeren” iets voor jou! Samen met Fruitboerderij Görtz hebben wij dit leuke arrangement samengesteld. Je vertrekt vanaf de Fruitboerderij in Baarlo voor een tocht met een prachtige huifkar naar Kessel. In Kessel bezoek je ons kasteel en kun je hier op eigen gelegenheid ronddwalen. Op de terugweg kun je in de huifkar genieten van een lekkere lunch. Het arrangement start om 11.00 uur vanaf Baarlo en om 13.30 uur ben je weer terug op de startplek!

Kosten
25,00 vanaf 13 jaar
12,50 voor kinderen van 5-12 jaar
7,50 voor kinderen van 2-4 jaar
< 2 jaar mogen gratis mee

Het adres van de vertreklocatie is De Berckt 12D in Baarlo. Dit is ter hoogte van de sapautomaat. Gasten kunnen hun auto hier parkeren aan de rand van het terrein of op het gras.

Reserveren
Fruitig toeren kan geboekt worden door groepen vanaf 10 personen op aanvraag. Stuur gerust een mail naar info@kasteeldekeverberg.nl en dan bekijken wij meteen de beschikbaarheid en mogelijkheden!

 

Van Peel naar Kasteel
Reserveer nu een jeep, trabant óf snorfiets voor een dagvullend programma met je gezin, vrienden, familie of collega’s! Je maakt een mooie toeristische tocht van Meijel naar Kessel. Onderweg word je al even “warm” gemaakt met wat je te wachten staat in Kessel. Afhankelijk van het arrangement wat je kiest geniet je van een lunch (of later op de dag van een diner) bij Baron Frits en breng je een bezoek aan het super mooie Kasteel De Keverberg of je hebt “Code Keverberg” óf “Het geheim van de Baron” geboekt. 2 hele leuke interactieve tochten door- en om het kasteel waarbij je op allerlei manieren wordt uitgedaagd. Deze tochten worden georganiseerd door BuitenZinnen (Jack van Kessel). Kortom een zeer geslaagde dag voor jong en oud! Aan het einde van de dag keer je weer terug naar Meijel en is daar is het eindpunt van de dag zodat je met een grote glimlach weer naar huis kunt. Óf je geniet natuurlijk nog van een drankje, hapje of borrel bij de Heere van Meijel. Met wie ga jij van Peel naar Kasteel?

 

Bijzondere kastelen fietsroute Baronnen van de Keverberg
Bezoek met deze bijzondere kastelen fietsroute van circa 35 kilometer niet één maar twee kastelen. Kasteel de Keverberg in Kessel én Kasteel Aldenghoor in Haelen. Je kunt de route starten bij beide kastelen en ook weer beëindigen. Ontdek meer over de geschiedenis van de Baronnen van de Keverberg en geniet van heerlijke spijs en drank op beide locaties. Daarnaast neemt deze fietsroute je mee langs een aantal andere kastelen als Kasteel Malborgh, Kasteel Neyenghoor en Villa Oeverberg. De prijs is 24,50 per persoon inclusief:
• Bezoek 2 kastelen (waarvan Kasteel de Keverberg mét entree en bezichtiging)
• Koffie met vlaai bij Kasteel De Keverberg
• Lunch bij Kasteel Aldenghoor
• Fietsroute met twee leuke verhaaltjes erbij

Je kunt spontaan besluiten om deze fietstocht te ondernemen en je melden bij de balie van ons kasteel of reserveren door te mailen naar info@kasteeldekeverberg.nl. Online reserveren is voor dit arrangement niet mogelijk. Bij een groep vanaf 6 personen wordt reserveren sowieso aanbevolen. Het arrangement kan geboekt worden van woensdag tot en met zondag (i.v.m. openingstijden Kasteel Aldenghoor).

 

Wandelarrangement “rondje via het pontje”
Heerlijk wandelen in combinatie met een oversteek met het Veerpont met de wandelroute ‘Rondje via het pontje’ (6km). Je kunt de route afhalen bij onze horecamedewerkers (of alvast downloaden naar je telefoon via de link onder deze tekst). Hier kies je ook voor koffie, cappuccino of thee en iets lekkers (huisgemaakt bananenbrood of brownie cheesecake) voor onderweg, alsmede een lekker flesje streeksap van Fruitboerderij Görtz. De kosten zijn 6,50 per persoon (excl. kosten veerpont 0,50 per persoon, contant te voldoen). Vooraf online reserveren is niet mogelijk (en ook niet nodig!)

Download wandelroute “Het land van Kessel aan de overzijde”

Maar vanuit het aan de voet van De Keverberg gelegen toeristisch informatiepunt starten er nog vele andere, heerlijke wandelingen. Je kunt aansluiten op het wandelroutenetwerk Peel en Maas, de dorpswandeling Kessel lopen én er is de Maasoeverroute die je langs de oostelijke en westelijke oever voert. In samenwerking met wandelgids Zuid-Limburg hebben wij ook een prachtige wandelroute uitgezet. Deze is natuurlijk heerlijk te combineren met een bezoekje aan ons Kasteel. Je vindt wandelroute 1130 door te klikken op de link wandelgids Zuid-Limburg

 

Fietsarrangement “Kessel Kastelenrijk”
In hartje Kessel komen vele fietsroutes bij elkaar. Van hieruit fiets je via de mooiste routes richting De Peel, Venlo, Roermond of naar het beboste Duitse achterland. Vanuit De Keverberg kun je bijvoorbeeld de fietsroutes ‘Kessel Kastelenrijk’ (33km) starten. Je kunt de route afhalen bij onze horecamedewerkers (of alvast downloaden naar je telefoon via de link onder deze tekst). Hier kies je ook voor koffie, cappuccino of thee en iets lekkers (huisgemaakt bananenbrood of brownie cheesecake) voor onderweg, alsmede een lekker flesje streeksap van Fruitboerderij Görtz. De kosten zijn 6,50 per persoon. Vooraf online reserveren is niet mogelijk (en ook niet nodig!)

Download fietsroute “Kastelen in het land van Kessel”

Daarnaast is er de fietsroute ‘Draken & Kastelen’ (50km). Kijk ook eens op de website van Fietsroutenetwerk, hier is o.a. een route te vinden waarbij je ook langs ons kasteel komt.

 

Nederlands