Heksen op de Keverberg

Tijdens de herfstvakantie wordt Kasteel De Keverberg op drie woensdagmiddagen omgetoverd tot heksenkasteel! Op woensdagmiddag 16, 23 en 30 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur zijn er diverse leuke activiteiten en spellen te beleven voor kinderen.

Tot grote schrik heeft een boze tovenaar het kasteel overgenomen en wil er gaan wonen. Voor zijn rust wil hij dan ook dat er niemand meer in het kasteel komt. Om de boze tovenaar te verslaan roept de goede heks de hulp van alle jonge bezoekers op! Haal tijdens de heksendagen jouw tovenaars of heksendiploma bij Kasteel De Keverberg en versla de boze tovenaar!

Voor deelname aan de heksenmiddag geldt naast de reguliere toegangsprijs een prijs van €2,50 per deelnemend kind.

Daarnaast wordt op zondag 27 oktober de kindermusical ''Heksendans'' opgevoerd in ons kasteel. De Binnenplaats is gratis toegankelijk om deze musical bij te wonen, het kasteel bezichtigen kan tegen onze reguliere toegangsprijzen. VOL = VOL

Heksenmiddagne

KdK290116-0769

Toegangsprijzen Kasteel De Keverberg

€ 6,00 voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen
€ 2,50 voor kinderen van 5-12 jaar, jongeren dan 5 jaar gratis toegang

U kunt zich voorstellen dat een gebouw van meer dan duizend jaar oud vele verhalen en gebeurtenissen met zich meedraagt. Die kunt u stuk voor stuk beleven in en rond Kasteel De Keverberg! U vermaakt zich dus gegarandeerd bij een rondgang door Kasteel De Keverberg. Zelfs als u wat minder geïnteresseerd bent in geschiedenis. Want dan zijn de eigentijdse architectuur van de herbouw, het fantastische uitzicht over het Maasdal én het bourgondische leven in en rond het kasteel nog altijd redenen genoeg voor een bezoek! De historische Binnenplaats, en in de zomer het heerlijke Maasterras, zijn gratis toegankelijk voor een drankje!

Beleef zelfstandig de interactieve schervenroute!

 • Aansprekende belevingsfilm in gewelvenkelder Casello en interessante film over de herbouw in de Zusterskap.
 • Bekijk de in juni 2015 gevonden kist van Baron Frits en de Cisterne in de gewelven van het kasteel.
 • Interactieve verkenningstocht door het kasteel.

Rondleiding door Kasteel De Keverberg

Laat u meevoeren door onze deskundige gidsen!

 • Laat u meevoeren met de spannende verhalen van onze gidsen!
 • Iedere zondag om 14.00 uur.
 • Reserveren kan telefonisch (077-7600666) of ter plekke bij Kasteel De Keverberg en is enkel mogelijk op de dag van de rondleiding waarbij je wilt aansluiten.
 • Kosten: € 7,50 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen van 5-12 jaar, jongeren dan 5 jaar gratis toegang.

Gezellige groepsrondleidingen!

Een perfect groepsuitje met een groep vrienden, familie, collega’s of klanten! De kosten voor een rondleiding bedragen € 7,50 per persoon met een minimum van € 75,00. En natuurlijk kunt u een rondleiding combineren met een heerlijke lunch of private diner bij een van de restaurants op loopafstand van het kasteel, of met een bezoek aan een andere leuke bestemming in de regio! Neem contact op, we stellen dan graag een aansprekend programma samen.

Dorpswandeling "Romantisch Kessel"

Kasteel De Keverberg ligt midden in het pittoreske Maasdorpje Kessel, een dorp met een rijke historie en schitterend gelegen aan de Maas. Onze gidsen nemen u graag mee op een wandeling over de historische Markt en langs de Maas richting het veerpontje. Onderweg wordt u getrakteerd op bijzondere verhalen over ons romantische Maasdorp. De kosten voor een dorpswandeling bedragen € 7,50 per persoon met een minimum van € 75,00.

slider-home-rondleiding

activiteiten-mrstea

Eten en drinken

Lekker gewandeld of gefietst? Of gewoon op zoek naar een mooie plek om met iemand bij te praten? Ook daarvoor is De Keverberg een ideale locatie. U kunt De Binnenplaats en het prachtige Maasterras gratis bezoeken. Uiteraard verwennen we u dan graag met een lekkere kop koffie met Keverbergvlaai van Bakkerij Peeters. Óf met een speciaal biertje vergezeld van bijvoorbeeld een kaasplankje of heerlijke herefordbitterbal!

Wij hebben geen lunch- en dinerkaart. Voor groepen kunnen we indien gewenst na reservering een lunch of diner(buffet) verzorgen via een van onze cateraars. Wilt u iets uitgebreider eten? Binnen een straal van een paar honderd meter rondom Kasteel De Keverberg kunt u kiezen uit verschillende restaurants.Code Keverberg

Door een van onze creatieve partners, Buiten Zinnen, is Code Keverberg ontwikkeld; Een unieke tocht in en rondom het kasteel waarbij u geïnspireerd wordt om samen met uw team al uw competenties in te zetten zodat u uiteindelijk de juiste code weet te vinden om de schatkist te kunnen openen.

Gewapend met een rugzak vol attributen gaat u op verschillende manieren op zoek naar de cijfers van deze code. Behendigheid, creativiteit, muzikale kennis en rekenkundig inzicht, u zult het allemaal nodig hebben. Onvergetelijk, origineel en voor iedereen toegankelijk.


 • Code Keverberg is te beleven tijdens de openingsuren van Kasteel De Keverberg
 • Geschikt voor teamuitje, kinderfeestje, familiedag en nog veel meer leuke momenten!
 • Duur: ongeveer twee uur
 • Boeken: info@buitenzinnen.eu / 06-53332899

Kosten:

 • Volwassenen: € 10,- per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 6,- per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen tot 5 jaar: gratis

Het geheim van de Baron

Vanaf 1 augustus 2018 is er een gloednieuwe activiteit, genaamd het Geheim van de Baron ontwikkeld door onze partner Buiten Zinnen. In deze spannende activiteit gaat u door het oplossen van 5 opdrachten het geheimschrift van Baron Frits ontcijferen en komt u achter zijn geheim! Een originele activiteit met allerlei leuke opdrachten, o.a. met een metaaldetector en blacklight zaklamp.

Leuk als teambuildingsactiviteit, maar ook geschikt voor een familiedag, vriendenweekend of als gezinsuitje tijdens de vakantie. Onvergetelijk, origineel en voor iedereen toegankelijk.


 • Het geheim van de Baron is te beleven tijdens de openingsuren van Kasteel De Keverberg
 • Geschikt voor teamuitje, kinderfeestje, familiedag en nog veel meer leuke momenten!
 • Duur: ongeveer twee uur
 • Boeken: info@buitenzinnen.eu / 06-53332899

Kosten:

 • Volwassenen: € 12,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 7,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen tot 5 jaar: gratis
Het geheim van de Baron
videobg
"

activiteiten-scholen

Schooluitje of excursie

Schooluitje of -excursie? Uiteraard is Kasteel De Keverberg dan een leerzame en leuke bestemming! Informeer naar de mogelijkheden! Er zijn op de leeftijd afgestemde programma’s voor basisscholen:

 • Groep 3 en 4 – kijken en luisteren
 • Groep 5 en 6 – doen en ontdekken
 • Groep 7 en 8 – zien en leren

En programma’s voor voortgezet onderwijs

 • Historie
 • Bouwkunde / architectuur

Digitale rondleiding

Uiteraard speelt ook in het modernste kasteel van Nederland techniek een belangrijke rol. U kunt ook zelfstandig de rondleiding volgen met de gratis te downloaden IZI app. Dit kunt u thuis al voorbereiden of ter plekke doen. Gewapend met uw eigen smartphone en een hoofdtelefoon die u bij de receptie gratis te leen krijgt, kunt u de tocht door het kasteel zelf volbrengen. Voordeel is dat u na afloop thuis uw verkenningstocht op deze IZI app kunt terug kijken.

digitale-rondleiding

videobg


Rondvaart over de Maas

Op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag in de maanden juli en augustus biedt Kasteel De Keverberg in samenwerking met De Veerman een mooi arrangement aan, bestaande uit een bezoek aan het kasteel gecombineerd met een 3 uur durende boottocht over de Maas.

Middagrondvaart op de Maas

Datum:
Voor exacte data zie deveerman.

Vaarroute:
De trossen worden losgemaakt en koers gezet in zuidelijke richting langs de oevers van Neer en Buggenum naar Roermond en de Maasplassen. U reist door een rivierlandschap met veel afwisseling! Mooie vergezichten, watersport, pittoreske maasdorpen en idyllische baaien! Vergeet de belevenis in de sluis natuurlijk niet. Er wordt twee keer geschut in de sluis met een totaal verval van minstens zes meter.

Programma (bezoek kasteel kan vooraf of achteraf)

11:00 uur Bezoek Kasteel De Keverberg met rondgang op eigen gelegenheid

12:00 uur Opstappen in Kessel

12:30 uur Afvaart (* optioneel met lunchbuffet aan boord)

15:30 uur Terugkomst in Kessel

16:00 uur Bezoek Kasteel De Keverberg met rondgang op eigen gelegenheid

Prijzen

€ 20,00 per persoon voor volwassenen

€ 9,50 per persoon voor kinderen van 4 t/m 11 jaar

*Met lunchbuffet aan boord

€ 35,50 per persoon voor volwassenen

€ 20,00 per persoon voor kinderen van 4 t/m 11 jaar

Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee!

Arrangement voor groepen vanaf 25 personen

Voor groepen vanaf 25 personen bieden wij een uitgebreid programma aan waarmee u een hele dag kunt genieten!

Meer informatie of reserveren kan via info@kasteeldekeverberg.nl of info@deveerman.com


Cadeaubon en jaarkaart


Cadeaubon

Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Denk dan eens aan een cadeaubon van Kasteel De Keverberg. U kunt zelf het bedrag aangeven dat besteed mag worden bijv. voor een rondgang op eigen gelegenheid met koffie/thee en vlaai, Code Keverberg of voor een rondleiding met een van onze deskundige gidsen! U kunt de cadeaucheques kopen bij onze gastdames tijdens de openingstijden of bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Markt in Kessel.


Jaarkaart

Met de jaarkaart kunt u De Keverberg een jaar lang onbeperkt bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. De kaart kost € 20,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen (5-12 jaar). U kunt de kaart kopen bij onze gastdames of bij het Toeristisch Informatie Punt aan de Markt in Kessel.


Voorwaarden jaarkaart

 • De jaarkaart kost € 20,00* voor volwassenen en € 10,00* voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Kinderen onder 5 jaar mogen altijd gratis binnen.
 • De jaarkaart is 1 jaar geldig vanaf de datum van aanschaf (dus niet per kalenderjaar of seizoen).
 • De kaart wordt uitgegeven op naam en geboortedatum en is niet overdraagbaar.
 • Met de jaarkaart heeft u gratis toegang tot het Kasteel tijdens de reguliere openingstijden en kunt u ook de exposities bezoeken.
 • De jaarkaart is niet geldig bij evenementen (tenzij anders vermeld), (besloten) feesten en als het Kasteel om een andere reden gesloten is.
 • De jaarkaart geldt alleen voor de rondgang op eigen gelegenheid (en dus niet voor rondleidingen, Code Keverberg en mogelijke andere diensten/producten).

* Prijswijzigingen voorbehouden

activiteiten-cadeaubon-jaarkaart

dagje-uit-boeken
boek

Boeken


Foto boeken

Kesselnaar Pierre Franssen heeft op unieke wijze het kasteel en directe omgeving op een adembenemende wijze vastgelegd. Het gaat om een limited edition. De prijs is € 27,95. De boekjes zijn een vervolg op de expositie De Keverberg belicht die in januari 2017 te zien was in het kasteel. De boekjes worden uitgegeven in de uitvoering met een harde kaft. De foto’s zijn hierbij afgedrukt als echte foto op stevige kwaliteit fotopapier. Titels van de boekjes VERBINDING (Boekje met kleurenfoto’s) , VERBEELDING (boekje met zwart wit foto’s)

Boek over de herbouw

DMV Architecten uit Kerkrade heeft het fantastische en unieke ontwerp van Kasteel De Keverberg vastgelegd in een even zo uniek boek. Het boek bestaat uit 2 delen waarbij de tekst zowel in het Nederlands als in het Engels weergegeven is. Het historische deel geeft mooie informatie over traditionele kastelenbouw in Europa. In deel twee wordt de herbouw van Kasteel De Keverberg beschreven aan de hand van duidelijke tekeningen en fraaie foto's. Een echte aanrader voor de liefhebber van kastelen en moderne techniek. Dit voor de prijs van slechts € 28,--.


Een mooi cadeau bij een bijzondere gelegenheid.

Wilt u ook uw mooiste dag beleven
in Kasteel De Keverberg?

Kom gerust eens een kijkje nemen op onze sfeervolle locatie! Dan bespreken we meteen uw wensen en kunt u ook een optie nemen op uw gewenste datum. U kunt bellen (077-7600666), een e-mail sturen of ons benaderen via het contactformulier , dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nederlands
 • Nederlands
 • Duits