Clevers Keverberg Kiosk

Kom deze zomer heerlijk genieten in onze Kasteeltuin van de Clevers Keverberg Kiosk. Een heerlijk ijsje van Clevers, een warme koffie of thee met iets lekkers of een goedgevulde picknickmand. Dat is wat u kunt verwachten bij onze Clevers Keverberg Kiosk. Komt u ook?


Binnenplaats en Maasterras

Wist u dat u in het hart van ons kasteel gezellig koffie kunt drinken met Limburgse vlaai? Of wat dacht u van een goed glas wijn met een borrelplank? Onze Binnenplaats, en in de zomer ons Maasterras, is tijdens openingstijden altijd gratis toegankelijk. Alleen als u het hele kasteel wilt bekijken betaalt u onze reguliere entreeprijs. Een mooie tip om eens van een lekker drankje te genieten op een bijzondere plek!

picknick bijgewerkt 2

Hele kasteel (5) klein

Toegangsprijzen Kasteel De Keverberg

€ 7,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar
€ 3,50 voor kinderen van 5-12 jaar, kinderen jonger dan 5 jaar gratis toegang

*Reserveer hier uw tickets* voor een bezoek aan ons kasteel!

U kunt zich voorstellen dat een gebouw van meer dan duizend jaar oud vele verhalen en gebeurtenissen met zich meedraagt. Die kunt u stuk voor stuk beleven in en rond Kasteel De Keverberg! U vermaakt zich dus gegarandeerd bij een rondgang door Kasteel De Keverberg. Zelfs als u wat minder geïnteresseerd bent in geschiedenis. Want dan zijn de eigentijdse architectuur van de herbouw, het fantastische uitzicht over het Maasdal én het bourgondische leven in en rond het kasteel nog altijd redenen genoeg voor een bezoek! De historische Binnenplaats, en in de zomer het heerlijke Maasterras, zijn gratis toegankelijk voor een drankje!

Beleef zelfstandig Kasteel De Keverberg!

 • Aansprekende belevingsfilm in gewelvenkelder Casello en interessante film over de herbouw in de Zusterskap.
 • Bekijk de in juni 2015 gevonden kist van Baron Frits en de Cisterne in de gewelven van het kasteel.
 • Kinderen kunnen het kasteel ontdekken d.m.v. de schervenspeurtocht.
 • Interactieve verkenningstocht door het kasteel d.m.v. een informatieboekje of de gratis te downloaden IZI app. Gewapend met uw eigen smartphone en een hoofdtelefoon die u bij de receptie gratis te leen krijgt, kunt u de tocht door het kasteel zelf volbrengen.

Rondleiding door Kasteel De Keverberg

Momenteel zijn er geen rondleidingen met gids vanwege de coronamaatregelen!

Laat u meevoeren door onze deskundige gidsen!

Iedere zondag start er om 14.00 uur een rondleiding door één van onze gidsen. Ga mee op pad en luister naar diverse spannende en interessante verhalen. De kosten hiervoor bedragen €9,00 per volwassene en €4,50 per kind van 5-12 jaar (kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis). Deze prijzen zijn inclusief entree voor het kasteel. Reserveren kan telefonisch (077-7600666) of ter plekke bij Kasteel De Keverberg en is enkel mogelijk op de dag van de rondleiding waarbij je wilt aansluiten.

Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een eigen gezelschap een rondleiding te reserveren met een gids, dit kan tijdens alle dagen dat we geopend zijn. De kosten hiervoor zijn € 9,00 per persoon met een minimum van € 75,00. Reserveren kan door te mailen naar info@kasteeldekeverberg.nl of te bellen met 077-7600666.

Dorpswandeling "Romantisch Kessel"

Kasteel De Keverberg ligt midden in het pittoreske Maasdorpje Kessel, een dorp met een rijke historie en schitterend gelegen aan de Maas. Onze gidsen nemen u graag mee op een wandeling over de historische Markt en langs de Maas richting het veerpontje. Onderweg wordt u getrakteerd op bijzondere verhalen over ons romantische Maasdorp. De kosten voor een dorpswandeling bedragen € 9,00 per persoon met een minimum van € 75,00. Deze dorpswandeling wordt georganiseerd in samenwerking met VVV Kessel.

KdK290116-0769

Made blue

Eten en drinken

Lekker gewandeld of gefietst? Of gewoon op zoek naar een mooie plek om met iemand bij te praten? Ook daarvoor is De Keverberg een ideale locatie. U kunt De Binnenplaats en het prachtige Maasterras gratis bezoeken. Uiteraard verwennen we u dan graag met een lekkere kop koffie met Keverbergvlaai van Bakkerij Peeters. Óf met een speciaal biertje vergezeld van bijvoorbeeld een kaasplankje of heerlijke herefordbitterbal! In de zomermaanden kunt u voor koffie/thee to go, ijs en een picknick ook terecht bij de Clevers Keverberg Kiosk in onze kasteeltuin.

Wij serveren lokaal gebotteld water van MADE BLUE . Voor elke fles die wij op tafel zetten, zorgt MADEBLUE voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan schoon drinkwater voor iedereen, een mooi doel waar wij ons graag voor inzetten!

Wij hebben geen lunch- en dinerkaart. Voor groepen kunnen we indien gewenst na reservering een lunch of diner(buffet) verzorgen via een van onze cateraars. Wilt u iets uitgebreider eten? Binnen een straal van een paar honderd meter rondom Kasteel De Keverberg kunt u kiezen uit verschillende restaurants.Toegankelijkheid voor minder validen

Ook voor mensen die minder mobiel zijn, is het Kasteel goed te bezoeken. Vaak zie je bij oude kastelen dat er veel smalle gangen zijn en opstapjes. In ons moderne Kasteel is goed aan moderne gemakken gedacht en zijn er dus weinig beperkingen op dit vlak. Voor meer informatie over toegankelijkheid voor mindervaliden klik hier

.
8935_9772_1200_1200
videobg
"

Code Keverberg

Door een van onze creatieve partners, Buiten Zinnen, is Code Keverberg ontwikkeld; Een unieke tocht in en rondom het kasteel waarbij u geïnspireerd wordt om samen met uw team al uw competenties in te zetten zodat u uiteindelijk de juiste code weet te vinden om de schatkist te kunnen openen.

Gewapend met een rugzak vol attributen gaat u op verschillende manieren op zoek naar de cijfers van deze code. Behendigheid, creativiteit, muzikale kennis en rekenkundig inzicht, u zult het allemaal nodig hebben. Onvergetelijk, origineel en voor iedereen toegankelijk.


 • Code Keverberg is te beleven tijdens de openingsuren van Kasteel De Keverberg
 • Geschikt voor teamuitje, kinderfeestje, familiedag en nog veel meer leuke momenten!
 • Duur: ongeveer twee uur
 • Boeken: info@buitenzinnen.eu / 06-53332899

Kosten:

 • Volwassenen: € 13,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 8,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen tot 5 jaar: gratis

Het Geheim van de Baron

In deze spannende activiteit, ontwikkeld door onze partner Buiten Zinnen, gaat u door het oplossen van 5 opdrachten het geheimschrift van Baron Frits ontcijferen en komt u achter zijn geheim! Een originele activiteit met allerlei leuke opdrachten, o.a. met een metaaldetector en blacklight zaklamp.

Leuk als teambuildingsactiviteit, maar ook geschikt voor een familiedag, vriendenweekend of als gezinsuitje tijdens de vakantie. Onvergetelijk, origineel en voor iedereen toegankelijk.


 • Het geheim van de Baron is te beleven tijdens de openingsuren van Kasteel De Keverberg
 • Geschikt voor teamuitje, kinderfeestje, familiedag en nog veel meer leuke momenten!
 • Duur: ongeveer twee uur
 • Boeken: info@buitenzinnen.eu / 06-53332899

Kosten:

 • Volwassenen: € 13,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 8,50 per persoon (inclusief entree kasteel)
 • Kinderen tot 5 jaar: gratis
0002 (1)

activiteiten-scholen

Schooluitje of excursie

Schooluitje of -excursie? Uiteraard is Kasteel De Keverberg dan een leerzame en leuke bestemming! Informeer naar de mogelijkheden! Er zijn op de leeftijd afgestemde programma’s voor basisscholen:

Voor kinderen van groep 1-4 hebben we een leuke, interactieve rondleiding door Koning Walram! Hij neemt de kinderen mee op een tocht in en rondom 'zijn' kasteel en vertelt de kinderen verhalen op hun niveau. De kinderen horen over de rijke historie van dit prachtige kasteel en welke functies het kasteel vroeger heeft gehad. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen aan de koning!

Voor kinderen van groep 5-8 hebben we ook de mogelijkheid van een rondleiding met een gids waarbij de kinderen vooraf geprikkeld worden om goede vragen te bedenken die met de historie van het kasteel te maken kunnen hebben. De gids(en) neemt de kinderen vervolgens mee op een tocht door het kasteel en de kasteeltuin en beantwoordt natuurlijk de vooraf gestelde vragen. Het is ook mogelijk dat de kinderen Code Keverberg of het Geheim van de Baron gaan doen en zo op een interactieve manier bezig zijn en meer leren over het kasteel!Rondvaart over de Maas

In de maanden juli en augustus kunt u uw bezoek aan ons kasteel eventueel combineren met een mooie rondvaart op de Maas. Door het coronavirus is dit maar beperkt mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van De Veerman.

videobg


Boeken


Foto boeken

Kesselnaar Pierre Franssen heeft op unieke wijze het kasteel en directe omgeving op een adembenemende wijze vastgelegd. Het gaat om een limited edition. De prijs is € 27,95. De boekjes zijn een vervolg op de expositie De Keverberg belicht die in januari 2017 te zien was in het kasteel. De boekjes worden uitgegeven in de uitvoering met een harde kaft. De foto’s zijn hierbij afgedrukt als echte foto op stevige kwaliteit fotopapier. Titels van de boekjes VERBINDING (Boekje met kleurenfoto’s) , VERBEELDING (boekje met zwart wit foto’s)

Boek over de herbouw

DMV Architecten uit Kerkrade heeft het fantastische en unieke ontwerp van Kasteel De Keverberg vastgelegd in een even zo uniek boek. Het boek bestaat uit 2 delen waarbij de tekst zowel in het Nederlands als in het Engels weergegeven is. Het historische deel geeft mooie informatie over traditionele kastelenbouw in Europa. In deel twee wordt de herbouw van Kasteel De Keverberg beschreven aan de hand van duidelijke tekeningen en fraaie foto's. Een echte aanrader voor de liefhebber van kastelen en moderne techniek. Dit voor de prijs van slechts € 28,--.


Een mooi cadeau bij een bijzondere gelegenheid.

Cadeaubon en jaarkaart


Cadeaubon

Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Denk dan eens aan een cadeaubon van Kasteel De Keverberg. U kunt zelf het bedrag aangeven dat besteed mag worden bijv. voor een rondgang op eigen gelegenheid met koffie/thee en vlaai, Code Keverberg of voor een rondleiding met een van onze deskundige gidsen! U kunt de cadeaucheques kopen bij onze gastdames tijdens de openingstijden of bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Markt in Kessel.


Jaarkaart

Met de jaarkaart kunt u De Keverberg een jaar lang onbeperkt bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. De kaart kost € 25,00 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen (5-12 jaar). U kunt de kaart kopen bij onze gastdames of bij het Toeristisch Informatie Punt aan de Markt in Kessel.


Voorwaarden jaarkaart

 • De jaarkaart kost € 25,00* voor volwassenen en € 12,50* voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Kinderen onder 5 jaar mogen altijd gratis binnen.
 • De jaarkaart is 1 jaar geldig vanaf de datum van aanschaf (dus niet per kalenderjaar of seizoen).
 • De kaart wordt uitgegeven op naam en geboortedatum en is niet overdraagbaar.
 • Met de jaarkaart heeft u gratis toegang tot het Kasteel tijdens de reguliere openingstijden en kunt u ook de exposities bezoeken.
 • De jaarkaart is niet geldig bij evenementen (tenzij anders vermeld), (besloten) feesten en als het Kasteel om een andere reden gesloten is.
 • De jaarkaart geldt alleen voor de rondgang op eigen gelegenheid (en dus niet voor rondleidingen, Code Keverberg en mogelijke andere diensten/producten).

* Prijswijzigingen voorbehouden

activiteiten-cadeaubon-jaarkaart

Wilt u ook uw mooiste dag beleven
in Kasteel De Keverberg?

Kom gerust eens een kijkje nemen op onze sfeervolle locatie! Dan bespreken we meteen uw wensen en kunt u ook een optie nemen op uw gewenste datum. U kunt bellen (077-7600666), een e-mail sturen of ons benaderen via het contactformulier , dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nederlands