Den Soeten Inval Ton Engels: 30 Jaor Plat!

Het is dit jaar 30 jaar geleden, Ton Engels vond dat hij genoeg 'de Amerikaan uitgehangen' had. Hij vroeg zich af hoe zijn schrijfsels zouden klinken in zijn eigen taal. In de periode van december 1993, toen de maas overstroomde in Zuid-Limburg, schreef Ton Engels voor het eerst in het 'plat'.

Bij die eerste lichting zaten nummers als: Donkere Daag, Ugres a/d Maas en Jos den Bosch. Deze nummer verschenen op zijn eerste CD 'Plat'. Alles bij elkaar verschenen er 7 CD's en ruim 100 nummers. In seizoen 22-23 speelde Ton een programma met daarin een dwarsdoorsnede uit 30 jaar plat nummers.

Radio L1 schrijft: Ton Engels. Deze singer-songwriter behoort tot het allerbeste wat Limburg te bieden heeft op muzikaal gebied. De poëtische zeggingskracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn prachtige gitaarspel maken Engels tot een artiest van de buitencategorie.

Op zondag 17 maart treed Ton Engels van 14.00 tot 16.00 uur op tijdens Den Soeten Inval in de Binnenplaats.


Toegangstickets

Voor toegang tot de Binnenplaats tijdens Den Soeten Inval wordt € 5,00 entree gevraagd. Tickets zijn aan de dagkassa of via onze online ticketshop te koop. Wil je zeker zijn dat je niet misgrijpt? Koop dan online een ticket via onze ticketshop op deze pagina.

Let op: een online toegangsticket betekent géén gegarandeerde zitplaats. Wil je graag zitten? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent!

Nederlands