Mogelijkmakers
Het bijzondere ontwerp van ons kasteel is gemaakt door Edwin Meyer Viol, architect bij DMV Architecten in Kerkrade. Het ontwerp is mede geïnspireerd op de rijke historie van ons kasteel en draagt om die reden de naam "Scherven uit het verleden". De herbouw van Kasteel De Keverberg kon rekenen op brede maatschappelijke steun. Provincie Limburg, Regio Venlo, gemeente Peel en Maas, inwoners en bedrijfsleven zijn op de meest uiteenlopende manieren betrokken geweest om de herbouw mogelijk te maken. Samen stellen zij behoud van lokaal, regionaal en zelfs nationaal erfgoed veilig voor toekomstige generaties. Wij zijn een ieder die hier een bijdrage aan heeft geleverd enorm dankbaar voor en zijn trots op hun inzet.<
Subsidiënten
Gemeente Peel & Maas
De gemeente Peel en Maas is een nuchtere, no-nonsense gemeente in het landschappelijk gebied tussen nationaal park de Groote Peel en de rivier de Maas. Een gemeente van ruim 43.000 doeners die in 2010 is ontstaan uit een fusie van de vier gemeenten Helden, Kessel, Maasbree-Baarlo en Meijel. De kernen van de gemeente Peel en Maas zijn: Baarlo, Beringe, Egchel, Grashoek, Helden, Kessel, Kessel-Eik, Koningslust, Maasbree, Meijel en Panningen. Meer informatie over de regio treft u aan op www.beleefpeelenmaas.nl of op de website van de gemeente Peel & Maas. Wij danken de gemeente voor het vertrouwen en de open en constructieve samenwerking. Een voorbeeld hoe samenwerking en zelfsturing binnen een lokale gemeenschap kan werken.
Provincie Limburg & Regio Venlo
De Regio Venlo en de Provincie Limburg hebben in hun Meerjareninvesteringsprogramma Noord-Limburg 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van belangrijke projecten in Noord-Limburg. De herbouw van Kasteel De Keverberg was een van deze projecten dat hieraan mocht deelnemen.
Word ridder van Kasteel De Keverberg
En toen was het zover, 26 september 2015. In hartje Kessel en aan de Maas staat een unieke trouwlocatie, vergaderlocatie en congreslocatie. Maar daarmee waren we er nog niet. Want Kasteel De Keverberg verdiende ook een passende inrichting. Én zo’n mooi kasteel verdient een minstens zo mooie omgeving. Daarom verdient ook de kasteeltuin – waaronder de kasteelmuur, de aanleg van het Maasterras, de wandelpaden, het groen – blijvend een kwaliteitsimpuls.
En daar hebben we u voor nodig!
Materialen voor de inrichting van het kasteel en de kasteeltuin kosten geld. Veel geld. Daarom kunt u nu samen met bijvoorbeeld uw buren, voetbalteam of vriendengroep een steentje bijdragen. Dat kan door Ridder van Kasteel De Keverberg te worden. U koopt dan een certificaat voor €250, -. Daarmee heeft u een streepje voor. U wordt actief op de hoogte gehouden en krijgt een uniek speldje.
Hoe word ik Ridder?
Net zoals in vroeger tijden, trommelen wij onze Ridders op. Samen met u trekken we ten strijde voor de realisatie en het behoud van een uniek stukje Kessel. Een uniek stukje Peel en Maas. Een uniek stukje Nederland! U kunt zich aanmelden het formulier in te vullen!