Heemkundestichting Kessels eigen presenteert muziekhistorie

Heemkundestichting Kessels eigen, presenteert “De korte historie van het Dubbelmannen kwartet Kessel", bij kasteel De Keverberg.

Wanneer, waar en entree?

Zondag 30 april van 10.30 uur tot 11.45 uur in de Binnenplaats van Kasteel de Keverberg (inloop vanaf 10.00 uur)
Gratis entree tot de Binnenplaats


Programma informatie

Het programma begint met een inleiding door Dr. Walter van de Leur. De inleiding gaat algemeen over de betekenis van muziek. De inleiding wordt verlevendigd met beeld- en muziekfragmenten.

Dr. Walter van de Leur is de bijzonder hoogleraar Jazz en Improvisatiemuziek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) namens het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Daar is hij als mede-ontwikkelaar van het masteronderzoeksprogramma onderzoekcoördinator en onderwijst hij diverse keuzevakken jazzhistoriografie. Hij is initiator en hoofdredacteur van de vijfdelige Oxford History of Jazz in Europe. Sinds 2022 is hij betrokken bij de Academy of Musicology and Musicianship (Amsterdam en Utrecht). Aansluitend aan de inleiding is het eerste optreden van Mannenwerk. Mannewerk is een uit 5 personsen bestaande veelgevraagde a capella zanggroep uit Kessel met een repertoire van eigen dialectteksten met een veelal humoristische toonzetting. Vervolgens is de presentatie van historie Dubbelmannen kwartet. Waarna de bijeenkomst wordt besloten met het tweede optreden van Mannenwerk. Al met al een boeiend en gevarieerd programma voor wie geïnteresseerd is in muziek en een stukje historie.< /p>
Nederlands