“Belaef Kessel” Zondag 27 Mei
5 maart 2018
06-05-2018 Den Soeten Inval met Henk Steijvers
1 december 2017

Dag van het Kasteel maandag 21 mei

Op maandag 21 mei is traditiegetrouw de landelijke Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen spreken tot de verbeelding. Ze herbergen ook een schat aan verhalen. Spannende verhalen, kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek.

Ook bij Kasteel De Keverberg zijn er talloze bijzondere verhalen uit de rijke historie. Een aantal van deze verhalen worden nog gebundeld in een prachtig boek dat in het najaar van 2018 gepresenteerd wordt! In het boek aandacht voor historische verhalen vanaf de 15e eeuw, verhalen over de periode rond WOII en komen oude bewoners aan het woord over het leven op ons Kasteel.

Programma:

Gedurende de hele dag zullen er in en rondom het Kasteel interviews plaatsvinden met de oud bewoners in een intieme huiskamersetting. Er zullen spannende verhalen verteld worden, speciaal gericht op kinderen tot 12 jaar. Onze eigen "troubadour" Mart van Knippenberg zorgt voor leuke muzikale intermezzo's. Bij mooi weer kunt u heerlijk genieten op ons prachtige Maasterras, bij minder mooi weer in onze sfeervolle Binnenplaats.

De entreeprijs is op deze dag lager dan normaal en bedraagt slechts € 2,50 per volwassene. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

Nederlands