Van Peel naar Kasteel

Reserveer nu een jeep, trabant óf snorfiets voor een dagvullend programma met je gezin, vrienden, familie of collega’s! Je maakt een mooie toeristische tocht van Meijel naar Kessel.

Onderweg word je al even “warm” gemaakt met wat je te wachten staat in Kessel. Afhankelijk van het arrangement wat je kiest geniet je van een lunch (of later op de dag van een diner) bij Baron Frits en breng je een bezoek aan het super mooie Kasteel De Keverberg of je hebt “Code Keverberg” óf “Het geheim van de Baron” geboekt. 2 hele leuke interactieve tochten door- en om het kasteel waarbij je op allerlei manieren wordt uitgedaagd. Deze tochten worden georganiseerd door BuitenZinnen (Jack van Kessel). Kortom een zeer geslaagde dag voor jong en oud!

Aan het einde van de dag keer je weer terug naar Meijel en is daar is het eindpunt van de dag zodat je met een grote glimlach weer naar huis kunt. Óf je geniet natuurlijk nog van een drankje, hapje of borrel bij de Heere van Meijel.

Met wie ga jij van Peel naar Kasteel?

kastelen fietsroute

BIJZONDERE KASTELEN FIETSROUTE

Baronnen van de Keverberg

Bezoek met deze bijzondere kastelen fietsroute van circa 35 kilometer niet één maar twee kastelen. Kasteel de Keverberg in Kessel én Kasteel Aldenghoor in Haelen. U kunt de route starten bij beide kastelen en ook weer beëindigen. Ontdek meer over de geschiedenis van de Baronnen van de Keverberg en geniet van heerlijke spijs en drank op beide locaties. Daarnaast neemt deze fietsroute u mee langs een aantal andere kastelen als Kasteel Malborgh, Kasteel Neyenghoor en Villa Oeverberg.

De prijs is €24,50 per persoon inclusief:

• Bezoek 2 kastelen (waarvan Kasteel de Keverberg mét entree en bezichtiging)
• Koffie met vlaai bij Kasteel de Keverberg
• Lunch bij Kasteel Aldenghoor
• Fietsroute met twee leuke verhaaltjes erbij

U kunt spontaan besluiten om deze fietstocht te ondernemen en zich melden bij de balie van ons kasteel of reserveren via info@kasteeldekeverberg.nl. Bij een groep vanaf 6 personen wordt reserveren sowieso aanbevolen. Het arrangement kan geboekt worden van woensdag tot en met zondag (i.v.m. openingstijden Kasteel Aldenghoor).

Vanaf 1 oktober 2020 kan het arrangement alleen op zaterdag en zondag geboekt worden i.v.m. openingstijden Kasteel Aldenghoor.

Schooluitje of excursie

Schooluitje of -excursie? Uiteraard is Kasteel De Keverberg dan een leerzame en leuke bestemming! Informeer naar de mogelijkheden! Er zijn op de leeftijd afgestemde programma’s voor basisscholen:

Voor kinderen van groep 1-4 hebben we een leuke, interactieve rondleiding door Koning Walram! Hij neemt de kinderen mee op een tocht in en rondom 'zijn' kasteel en vertelt de kinderen verhalen op hun niveau. De kinderen horen over de rijke historie van dit prachtige kasteel en welke functies het kasteel vroeger heeft gehad. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen aan de koning!

Voor kinderen van groep 5-8 hebben we ook de mogelijkheid van een rondleiding met een gids waarbij de kinderen vooraf geprikkeld worden om goede vragen te bedenken die met de historie van het kasteel te maken kunnen hebben. De gids(en) neemt de kinderen vervolgens mee op een tocht door het kasteel en de kasteeltuin en beantwoordt natuurlijk de vooraf gestelde vragen. Het is ook mogelijk dat de kinderen Code Keverberg of het Geheim van de Baron gaan doen en zo op een interactieve manier bezig zijn en meer leren over het kasteel!


Rondvaart over de Maas

In de maanden juli en augustus kunt u uw bezoek aan ons kasteel eventueel combineren met een mooie rondvaart op de Maas. Door het coronavirus is dit maar beperkt mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van De Veerman.

Nederlands